Start
Inleiding
Contact
Algemeen
Repertoir
Agenda
Fotoboek
 

Dorpskoor "de Feansjongers " uit Haulerwijk

Iedere woensdagavond van september tot en met mei wordt er door het koor "de Feansjongers " van 20.00 uur tot 22.00 uur gerepeteerd in het dorpshuis " de Enter " in Haulerwijk. Het koor dat bestaat uit ongeveer 40 leden met begeleiding van drie muzikanten en technische ondersteuning voor het geluid zingt een zeer wisselend repertoir. Naast allerlei Friese - Groningse - Drentse - liederen worden er oude ,nieuwe,serieuze en vrolijke liedjes gezongen in andere talen als het Nederlands,  Duits, Engels, Frans enz. Ook mensen met toneel neigingen zitten goed bij het koor. Wij hebben al een clown, de allerbeste kok, een orgelman, een stel zwervers en talrijke andere acts die zingen of het zingen begeleiden. Het is dus niet een koor met een bepaald genre zoals een shantykoor maar meer van alles wat leuk klinkt. Iedereen is welkom. Er worden geen eisen gesteld aan de stem dus wat dat betreft kan er geen drempel zijn om eens te komen kijken. Het koor treedt ook regelmatig op buiten Haulerwijk blijkbaar met succes want we worden vaak teruggevraagd.

Een belangrijk onderdeel is het gezelligheidelement. Natuurlijk proberen we zo goed mogelijk te zingen maar daarnaast wordt er na 22.00 uur op een ongedwongen manier verder gezongen onder het genot van een drankje. Wij nodigen u bij deze dan ook graag uit om tijdens een repetitie op woensdag om 20.00 uur in dorpshuis De Enter eens te komen kijken, luisteren en/of meezingen.

Dit alles is mogelijk dankzij dirigent en accordeonist Aljo van Leeuwen en accordeonist Jakop Have, en niet te vergetende de vrijwilligers van Dorpshuis de Enter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

Ontwerp: Boerderj